Torsk

Opskrifter

 

Torsk

Forret med torsk

Fisk:

Kold kogt torsk i småstykker

Endvidere:

Salatblade

Rejer

Asparges

Tomatbåde

Citronskiver

Dildkviste

Cremefraiche

Fransk dijonsennep

Hakket dild

Kaviar

Rør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peber

Fordel fisken i et fad eller i butterdejsskaller

Hæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar

Karrytorsk

Fisk:

 

800 gr. torskefilet

Endvidere:

1 tsk. hvidløgssalt

1 tsk. karry

1 tsk. paprika

75 gr. smør

500 gr. kartofler

500 gr. tomater

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Drys krydderierne over

Fordel smørklatter på fisken

Læg kartoffelskiver og tomatskiver rundt om fisken

Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 250 g.

Torsk med dild-sennepssovs

Fisk:

4 gode stykker torskefilet

Endvidere:

2 spsk. smør

2 spsk. mel

½ spsk. grov dijonsennep

Citronsaft

Hakket dild

Kog fisken ved svag varme 6-7 min.

Smelt smørret og pisk melet i

Spæd med kogevandet til en god konsistens

Kog godt igennem

Smag til med sennep, citronsaft, salt og hakket dild

Server fisken med sovsen over

Ovntorsk med peberrod

Fisk:

800 gr. torskefilet

Endvidere:

4 dl fiskebouillon

Saft af 2 citroner

50 gr. reven peberrod

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Hæld fiskebouillon ved

Læg tomatskiver på

Drys salt, peber og reven peberrod over

Læg nogle smørklatter på toppen af tomaterne

Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200

Maskintorsk

Fisk:

800 gr. torskefilet

Endvidere:

2 spsk. mel

1 tsk. salt

2 tsk. karry

2 løg i skiver

2 kopper fintsnittet blegselleri

1 dl. hvidvin eller æblemost

1 dl. fløde

75 gr. margarine

Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm brede

Bland mel, salt og karry

Vend fiskestykkerne i melet

Læg halvdelen af løg og selleri i et smurt ildfast fad

Læg fiskestykkerne ovenpå

Læg resten af løg og selleri over fisken

Hvidvin og fløde røres sammen og hældes over

Fordel smørklatter over retten

Sæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 250

Maskintorsk Stærk

Fisk:

800 gr. torskefilet

Endvidere:

Salt

Peber

1 spsk. Karry

1 spsk. Paprika

Løg i skiver

Kartofler i skiver

1 ps. frosne suppeurter

75 gr. margarine

Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm brede

Ingredienserne lægges lagvis i en gryde

Lidt vand hældes ved

Fordel smørklatter over retten

Koges ca. 25 min. ved svag varme til alt er mørt

Suppeurterene kan erstattes med andre grøntsager.

Skippertorsk

Fisk:

4 stykker torskefilet

Endvidere:

1 stort løg

Citronpeber

Mel

Fløde

Ketchup

Engelsk sovs

Fisken vendes i mel

Brunes gyldne på panden

Læg løgskiver på fisken

Drys citronpeber på

Hæld fløde, ketchup og lidt engelsk sovs ved

Læg låg over panden

Småsimrer ved svag varme ca. 15 min.

Torsk med kinesisk soya

Fisk:

4 gode torskefileter

Endvidere:

Endvidere:

1 stort løg

1 porre

1 ds. flåede tomater

1 tsk. kinesisk soya - mel

Fisken vendes i mel

Brunes gyldne på panden

Læg løgskiver og porreringe på fisken

Drys med salt og peber

Hæld flåede tomater og kinesisk soya over

Læg låg over panden

Småsimrer ved svag varme ca. 15 min.

Torskepakker med løg og champignon

Fisk:

4 gode stykker torskefilet

Endvidere:

1 spsk. olie

½ tsk. hvid peber

Løvstikke

Timian

250 gr. champignon

4 skalotteløg

Citronskiver

Persille

Et kraftigt stykke folie pensles med olie Drys hvid peber, salt og tørret eller frisk timian og løvstikke på

Læg 1 filet på folien

Fisken pensles med lidt olie

Drys timian, salt og peber på fisken

Læg champignon, løg og rejer på fisken

Luk pakken godt til

Sættes i ovnen ca. 35 min. ved 180o

Pakken åbnes og pyntes med citron og persille

Server med flutes, kartofler eller salat

En smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen

Torskepakker med peberrod

Fisk:

4 gode stykker torskefilet

Endvidere:

1 spsk. olie

½ tsk. hvid peber

1 tomat

4 tsk. revet peberrod

Hakket persille

Et kraftigt stykke folie pensles med olie

Læg 1 filet på folien

Fisken pensles med lidt olie

Drys salt og peber på fisken

Læg tomatskiver, peberrod og hakket persille på fisken

Luk pakken godt til

Sættes i ovnen ca. 35 min. ved 180 g.

Pakken åbnes og pyntes med citron og persille

Server med flutes, kartofler eller salat

En smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen

Chilitorsk

Fisk:

4 gode stykker torskefilet

Endvidere:

2 hakkede løg

2 spsk. olie

1 knust fed hvidløg

1 ds. hele tomater

Tomatchilisovs

Salt og peber

Karry

Løg og hvidløg svitses

Hæld tomater, chilisovs, salt og peber ved

Fisken drysses med karry

Læg fisken i sovsen

Småsimrer ca. 10 min.

Pynt retten med æg, oliven og hakket persille