Havkat

Opskrifter


Havkat

Havkat Indienne

Fisk:

700 gr. havkatfilet i skiver

Endvidere:

2 dl. æblemost

½ tsk. salt

Sovs:

50 gr. margarine

2 tsk. karry

1 finthakket løg

1 dl. suppe

1 dl æblemost fra fisken

1 dl fløde

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Hæld æblemost og salt over

Sæt fadet i ovnen ca. 25 min. ved 170 g.

Margarine, karry og løg svitses sammen, afbages med melet og spædes med suppe, fiskefond og fløde

Italiensk Havkat

Fisk:


700 gr. havkatfilet i skiver

Endvidere:

1 tsk. hvidløgssalt

1 tsk. karry

1 tsk. paprika

75 gr. smør

500 gr. kartofler

500 gr. tomater

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Drys krydderierne over

Fordel smørklatter på fisken

Læg kartoffelskiver og tomatskiver rundt om fisken

Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 250

Havkat med urtepure

Fisk:

400 gr. havkatfilet i skiver

Endvidere:

2 spsk. mel

½ tsk. salt

Groftkværnet peber

Urtepure:

500 gr. kartofler

200 gr. broccoli

1 æggehvide

1 dl fløde

Salt og peber

Skær fisken i skiver ca.3 cm brede

Bland mel, salt og peber

Vend fisken i melet og steg skiverne

Kartofler og broccoli skæres i mindre stykker

Koges møre i usaltet vand

Hæld vandet fra og pisk grøntsagerne med håndpisker

Æggehvide og fløde piskes i

Smag til med salt og peber