Helleflynder

Opskrifter

 

Helleflynder

Helleflynder i sennepssovs

Fisk:

800 gr. filet af helleflynder

Kogelage:

2 L vand

1 laurbærblad

2 skalotteløg i skiver

1 kvist timian

2 kviste persille

5 hele peberkorn

2 tsk. salt

2 glas tør hvidvin

Sovs:

2 skalotteløg

1-2 spsk. margarine

3 dl mælk

2 dl kogelage

2 spsk. stærk fransk sennep

Salt og peber

Maizena

Pynt:

Finthakket persille

Rør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peber

Fordel fisken i et fad eller i butterdejsskaller

Hæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar

Helleflynder med urter

Fisk:

 

2 skiver helleflynder ca. 4 cm brede - m/skind og ben

Endvidere:

½ kg skalotteløg

4 stilke bladselleri

½ kg tomater

5 stilke persille

2 stilke bladdild

1 stilk selleritop

3 dl tør hvidvin

Olie

Drys fisken med lidt salt - lad den hvile 30 min.

Løgene hakkes og blancheres i letsaltet vand

Læg de afdryppede løg i et smurt ildfast fad

Skiver af bladselleri og tomat lægges ovenpå løgene

Drys de fintklippede krydderurter over

Drys salt og peber over

Læg de aftørrede fiskestykker ovenpå - mørk side opad

Fisken pensles med olie

Hæld vinen ved

Sæt fadet i ovnen i 35 min. ved 200 g.