Laks

Opskrifter


Laks

Laks med hvidløg

Fisk:

1 kg laksefilet u/ben og skind

Endvidere:

2 løg

3 fed hvidløg

4 gulerødder

3 porrer

30 gr. smør

3 dl piskefløde

Salt og peber

Tilbehør:

2½ dl cremefraiche 18 %

1 glas ufarvet kaviar

Løgene hakkes og svitses i smørret

Gulerødder og porrer skæres i små stykker og tilsættes

Læg halvdelen i et ildfast fad

Læg fisken ovenpå

Fordel resten af urterne over fisken

Hæld fløden over

Dæk fadet med alufolie

Sæt fadet i ovnen ca. 45 min. ved 200 g.

Tilbehøret blandes sammen og serveres til

Laks i ovn

Fisk:

1½ kg laksefilet med skind

Endvidere:

50 gr. smør

1 citron i skiver

Dild

1 dl hvidvin

Hollandaisesovs:

4 æggeblommer

2 spsk. vand

100 gr. smør i terninger

Citronsaft

Salt og peber

Til sovsen piskes æggeblommer og vand over vandbad

Det skal være tykt

Tilsæt smørret lidt efter lidt til en tyk jævn sovs

Sovsen må ikke koge

Smag til med citronsaft og krydderier

Læg laksen med skindsiden nedad i et smurt ildfast fad

Fordel smør, citronskiver og dild over fisken

Hæld hvidvin over

Dæk fadet med alufolie

Sæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 220 g.

Laks med kold sennepssovs

Fisk:

4 tykke lakseskiver

Endvidere:

½ dl citronsaft

2½ tsk. salt

2½ tsk. melis

1 tsk. friskkværnet peber

Sennepssovs:

2 dl cremefraiche 18 %

1 dl tør hvidvin

2 spsk. sennep

1 spsk. tørret esdragon

2 spsk. kapers

Bland marinaden på en tallerken

Vend lakseskiverne i marinaden

Læg dem i en dobbelt plastpose - luk posen tæt

Lad laksen trække 6-12 timer i marinaden i køleskabet

Dup skiverne tørre

Steg dem nogle minutter på hver side

Rør cremefraiche med vin

Smag til med de øvrige ingredienser

Lad sovsen trække i køleskabet i mindst 30 min.

Server laksen med sennepssovs, ris og sukkerærter