Rødspætte

Opskrifter

 

Rødspætte

Rødspætter i folie

Fisk:

4 rødspætter i fileter

Endvidere:

1 spsk. olie

½ tsk. hvid peber

Løvstikke

Timian

250 gr. champignon

4 skalotteløg

Citronskiver

Persille

Et kraftigt stykke folie pensles med olie

Drys hvid peber, salt og tørret eller frisk timina og løvstikke på

Læg 1 filet på folien

Fisken pensles med lidt olie

Drys timian, salt og peber på fisken

Læg champignon, løg og rejer på fisken

Luk pakken godt til

Sættes i ovnen ca. 35 min. ved 180o

Pakken åbnes og pyntes med citron og persille

Server med flutes, kartofler eller salat

En smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen

Rødspætteforret

Fisk:

6 store rødspætterfileter

Kogelage:

2 dl vand

1 spsk. eddike

1 tsk. salt

Pynt:

Salatblade

Rejer

Asparges

Tomatbåde

Citronskiver

Dildkviste

Cremefraiche

Fransk dijonsennep

Hakket dild

Kaviar

Tilbehør:

Flutes - eller butterdejsskaller

Del fileterne på langs

Rul dem sammen om et lille stykke løg og en dildkvist

Luk med tandstikker

Stil dem tæt sammen i en lille gryde

Hæld kogelagen ved

Dampes ved svag varme ca. 10 min.

Afkøles i lagen

Rør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peber

Hæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar

Ungkarlens rødspætte

Fisk:

4 rødspætter

Endvidere:

1 bdt. dild

1 stort løg

2 store tomater

1 tsk. salt

¼ tsk. friskkværnet peber

150 gr. smør

¾ dl vand

Panden smøres rigeligt med smør

Læg fiskene på panden

Læg dild, tomatskiver og hakket løg på fisken

Fordel smørklatter over fisken

Hæld vandet ved

Læg låg over panden

Småsimrer ved svag varme ca. 15 min.

Skipperfisk

Fisk:

4 rødspætter

Endvidere:

1 stort løg

Citronpeber

Mel

Fløde

Ketchup

Engelsk sovs

Tilbehør:

Kartofler

Fisken vendes i mel

Brunes gyldne på panden

Læg løgskiver på fisken

Drys citronpeber på

Hæld fløde, ketchup og lidt engelsk sovs ved

Læg låg over panden

Småsimrer ved svag varme ca. 15 min.

Pandefisk med kinesisk Soya

 

 

Endvidere:

1 stort løg

1 porre

1 ds. flåede tomater

1 tsk. kinesisk soya

Mel

Tilbehør:

Kartofler

Fisken vendes i mel

Brunes gyldne på panden

Læg løgskiver og porreringe på fisken

Drys med salt og peber

Hæld flåede tomater og kinesisk soya over

Læg låg over panden

Småsimrer ved svag varme ca. 15 min.