Lyssej

Opskrifter

 

Lyssej

Lyssej med dild-sennepssovs

Fisk:

600 gr. filet af lyssej

Kogelage:

4 dl hønsebouillon

6 hele peberkorn

Endvidere:

2 spsk. smør

2 spsk. mel

½ spsk. grov dijonsennep

Citronsaft

Hakket dild

Kog fisken ved svag varme 6-7 min.

Smelt smørret og pisk melet i

Spæd med kogevandet til en god konsistens

Kog godt igennem

Smag til med sennep, citronsaft, salt og hakket dild

Server fisken med sovsen over

Lyssej med peberrod

Fisk:

 

800 gr. filet af lyssej

Endvidere:

8 tomater

Sovs:

4 dl fiskebouillon

Saft af 2 citroner

50 gr. reven peberrod

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Læg tomatskiver på

Drys salt og peber over

Læg nogle smørklatter på toppen af tomaterne

Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 g.

Lyssej i ovn

Fisk:

600 gr. filet af lyssej

Endvidere:

1 hakket madæble

1 hakket løg

3 dl tomatpure

Læg fisken i et smurt ildfast fad

Drys hakket løg og æble over

Hæld tomatpure over

Drys salt og peber over

Sæt fadet i ovnen i 25 min. ved 200 g.

Dybtegt Sejfilet

Fisk:

600 gr. filet af lyssej

Dej:

3 æg

100 g hvedemel

2 tsk bagepulver

2 dl dansk vand

Dressing:

1 spsk balsamico

1 spsk sojasauce

2 tsk sød chilisauce

1 knivspids hvid peber

3 spsk olivenolie

Tilbehør:

500 g pomme frites

2 citroner

1 stk Legro salat nr. one

Dej: Rør æg, mel, bagepulver og dansk vand sammen til pandekagedej. Læg den på køl i 30 min.

Vask fisken og skær den i lange strimler.

Kom olie i en gryde og varm den op til friture. Vend fiskestrimlerne i dej og kom dem op i olien, til de er gyldenbrune. Læg stykkerne på et stykke sugepapir.

Dressing: Rør balsamico, soja, sød chili, peber og olivenolie sammen.

Servér med pommes frites som hovedret eller på salat som forret.

Velbekomme.