Opskrifter
Forret med torsk |
Fisk: | Kold kogt torsk i småstykker |
Endvidere: | SalatbladeRejerAspargesTomatbådeCitronskiverDildkvisteCremefraicheFransk dijonsennepHakket dildKaviar |
Rør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peberFordel fisken i et fad eller i butterdejsskallerHæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar |
Karrytorsk |
Fisk: | 800 gr. torskefilet |
Endvidere: | 1 tsk. hvidløgssalt1 tsk. karry1 tsk. paprika75 gr. smør500 gr. kartofler500 gr. tomater |
Læg fisken i et smurt ildfast fadDrys krydderierne overFordel smørklatter på fiskenLæg kartoffelskiver og tomatskiver rundt om fiskenSæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 250 g. |
Torsk med dild-sennepssovs |
Fisk: | 4 gode stykker torskefilet |
Endvidere: | 2 spsk. smør2 spsk. mel½ spsk. grov dijonsennepCitronsaftHakket dild |
Kog fisken ved svag varme 6-7 min.Smelt smørret og pisk melet iSpæd med kogevandet til en god konsistensKog godt igennemSmag til med sennep, citronsaft, salt og hakket dildServer fisken med sovsen over |
Ovntorsk med peberrod |
Fisk: | 800 gr. torskefilet |
Endvidere: | 4 dl fiskebouillonSaft af 2 citroner50 gr. reven peberrod |
Læg fisken i et smurt ildfast fad Hæld fiskebouillon vedLæg tomatskiver påDrys salt, peber og reven peberrod overLæg nogle smørklatter på toppen af tomaterneSæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 |
Maskintorsk |
Fisk: | 800 gr. torskefilet |
Endvidere: | 2 spsk. mel1 tsk. salt2 tsk. karry2 løg i skiver2 kopper fintsnittet blegselleri1 dl. hvidvin eller æblemost1 dl. fløde75 gr. margarine |
Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm bredeBland mel, salt og karryVend fiskestykkerne i meletLæg halvdelen af løg og selleri i et smurt ildfast fadLæg fiskestykkerne ovenpåLæg resten af løg og selleri over fiskenHvidvin og fløde røres sammen og hældes overFordel smørklatter over rettenSæt fadet i ovnen ca. 30 min. ved 250 |
Maskintorsk Stærk |
Fisk: | 800 gr. torskefilet |
Endvidere: | SaltPeber1 spsk. Karry1 spsk. PaprikaLøg i skiverKartofler i skiver1 ps. frosne suppeurter75 gr. margarine |
Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm bredeIngredienserne lægges lagvis i en grydeLidt vand hældes vedFordel smørklatter over rettenKoges ca. 25 min. ved svag varme til alt er mørtSuppeurterene kan erstattes med andre grøntsager. |
Skippertorsk |
Fisk: | 4 stykker torskefilet |
Endvidere: | 1 stort løgCitronpeberMelFlødeKetchupEngelsk sovs |
Fisken vendes i melBrunes gyldne på pandenLæg løgskiver på fiskenDrys citronpeber påHæld fløde, ketchup og lidt engelsk sovs vedLæg låg over pandenSmåsimrer ved svag varme ca. 15 min. |
Torsk med kinesisk soya |
Fisk: | 4 gode torskefileter |
Endvidere: | Endvidere:1 stort løg1 porre1 ds. flåede tomater1 tsk. kinesisk soya - mel |
Fisken vendes i melBrunes gyldne på pandenLæg løgskiver og porreringe på fiskenDrys med salt og peberHæld flåede tomater og kinesisk soya overLæg låg over pandenSmåsimrer ved svag varme ca. 15 min. |
Torskepakker med løg og champignon |
Fisk: | 4 gode stykker torskefilet |
Endvidere: | 1 spsk. olie½ tsk. hvid peberLøvstikkeTimian250 gr. champignon4 skalotteløgCitronskiverPersille |
Et kraftigt stykke folie pensles med olie Drys hvid peber, salt og tørret eller frisk timian og løvstikke påLæg 1 filet på folienFisken pensles med lidt olieDrys timian, salt og peber på fiskenLæg champignon, løg og rejer på fiskenLuk pakken godt tilSættes i ovnen ca. 35 min. ved 180oPakken åbnes og pyntes med citron og persilleServer med flutes, kartofler eller salatEn smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen |
Torskepakker med peberrod |
Fisk: | 4 gode stykker torskefilet |
Endvidere: | 1 spsk. olie½ tsk. hvid peber1 tomat4 tsk. revet peberrodHakket persille |
Et kraftigt stykke folie pensles med olieLæg 1 filet på folienFisken pensles med lidt olieDrys salt og peber på fiskenLæg tomatskiver, peberrod og hakket persille på fiskenLuk pakken godt tilSættes i ovnen ca. 35 min. ved 180 g.Pakken åbnes og pyntes med citron og persilleServer med flutes, kartofler eller salatEn smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen |
Chilitorsk |
Fisk: | 4 gode stykker torskefilet |
Endvidere: | 2 hakkede løg2 spsk. olie1 knust fed hvidløg1 ds. hele tomaterTomatchilisovsSalt og peberKarry |
Løg og hvidløg svitsesHæld tomater, chilisovs, salt og peber vedFisken drysses med karryLæg fisken i sovsenSmåsimrer ca. 10 min.Pynt retten med æg, oliven og hakket persille |