Opskrifter
Laks med hvidløg |
Fisk: | 1 kg laksefilet u/ben og skind |
Endvidere: | 2 løg3 fed hvidløg4 gulerødder3 porrer30 gr. smør3 dl piskeflødeSalt og peber |
Tilbehør: | 2½ dl cremefraiche 18 %1 glas ufarvet kaviar |
Løgene hakkes og svitses i smørretGulerødder og porrer skæres i små stykker og tilsættesLæg halvdelen i et ildfast fadLæg fisken ovenpåFordel resten af urterne over fiskenHæld fløden overDæk fadet med alufolieSæt fadet i ovnen ca. 45 min. ved 200 g.Tilbehøret blandes sammen og serveres til |
Laks i ovn |
Fisk: | 1½ kg laksefilet med skind |
Endvidere: | 50 gr. smør1 citron i skiverDild1 dl hvidvin |
Hollandaisesovs: | 4 æggeblommer2 spsk. vand100 gr. smør i terningerCitronsaftSalt og peber |
Til sovsen piskes æggeblommer og vand over vandbadDet skal være tyktTilsæt smørret lidt efter lidt til en tyk jævn sovsSovsen må ikke kogeSmag til med citronsaft og krydderierLæg laksen med skindsiden nedad i et smurt ildfast fadFordel smør, citronskiver og dild over fiskenHæld hvidvin overDæk fadet med alufolieSæt fadet i ovnen ca. 20 min. ved 220 g. |
Laks med kold sennepssovs |
Fisk: | 4 tykke lakseskiver |
Endvidere: | ½ dl citronsaft2½ tsk. salt2½ tsk. melis1 tsk. friskkværnet peber |
Sennepssovs: | 2 dl cremefraiche 18 %1 dl tør hvidvin2 spsk. sennep1 spsk. tørret esdragon2 spsk. kapers |
Bland marinaden på en tallerkenVend lakseskiverne i marinadenLæg dem i en dobbelt plastpose - luk posen tætLad laksen trække 6-12 timer i marinaden i køleskabetDup skiverne tørreSteg dem nogle minutter på hver sideRør cremefraiche med vinSmag til med de øvrige ingredienserLad sovsen trække i køleskabet i mindst 30 min.Server laksen med sennepssovs, ris og sukkerærter |