Opskrifter
Rødspætter i folie |
Fisk: | 4 rødspætter i fileter |
Endvidere: | 1 spsk. olie½ tsk. hvid peberLøvstikkeTimian250 gr. champignon4 skalotteløgCitronskiverPersille |
Et kraftigt stykke folie pensles med olieDrys hvid peber, salt og tørret eller frisk timina og løvstikke påLæg 1 filet på folienFisken pensles med lidt olieDrys timian, salt og peber på fiskenLæg champignon, løg og rejer på fiskenLuk pakken godt tilSættes i ovnen ca. 35 min. ved 180oPakken åbnes og pyntes med citron og persilleServer med flutes, kartofler eller salatEn smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen |
Rødspætteforret |
Fisk: | 6 store rødspætterfileter |
Kogelage: | 2 dl vand1 spsk. eddike1 tsk. salt |
Pynt: | SalatbladeRejerAspargesTomatbådeCitronskiverDildkvisteCremefraicheFransk dijonsennepHakket dildKaviar |
Tilbehør: | Flutes - eller butterdejsskaller |
Del fileterne på langsRul dem sammen om et lille stykke løg og en dildkvistLuk med tandstikkerStil dem tæt sammen i en lille grydeHæld kogelagen vedDampes ved svag varme ca. 10 min.Afkøles i lagenRør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peberHæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar |
Ungkarlens rødspætte |
Fisk: | 4 rødspætter |
Endvidere: | 1 bdt. dild1 stort løg2 store tomater1 tsk. salt¼ tsk. friskkværnet peber150 gr. smør¾ dl vand |
Panden smøres rigeligt med smørLæg fiskene på pandenLæg dild, tomatskiver og hakket løg på fiskenFordel smørklatter over fiskenHæld vandet vedLæg låg over pandenSmåsimrer ved svag varme ca. 15 min. |
Skipperfisk |
Fisk: | 4 rødspætter |
Endvidere: | 1 stort løgCitronpeberMelFlødeKetchupEngelsk sovs |
Tilbehør: | Kartofler |
Fisken vendes i melBrunes gyldne på pandenLæg løgskiver på fiskenDrys citronpeber påHæld fløde, ketchup og lidt engelsk sovs vedLæg låg over pandenSmåsimrer ved svag varme ca. 15 min. |
Pandefisk med kinesisk Soya |
Endvidere: | 1 stort løg1 porre1 ds. flåede tomater1 tsk. kinesisk soyaMel |
Tilbehør: | Kartofler |
Fisken vendes i melBrunes gyldne på pandenLæg løgskiver og porreringe på fiskenDrys med salt og peberHæld flåede tomater og kinesisk soya overLæg låg over pandenSmåsimrer ved svag varme ca. 15 min. |