Opskrifter
Lyssej med dild-sennepssovs |
Fisk: | 600 gr. filet af lyssej |
Kogelage: | 4 dl hønsebouillon6 hele peberkorn |
Endvidere: | 2 spsk. smør2 spsk. mel½ spsk. grov dijonsennepCitronsaftHakket dild |
Kog fisken ved svag varme 6-7 min.Smelt smørret og pisk melet iSpæd med kogevandet til en god konsistensKog godt igennemSmag til med sennep, citronsaft, salt og hakket dildServer fisken med sovsen over |
Lyssej med peberrod |
Fisk: | 800 gr. filet af lyssej |
Endvidere: | 8 tomater |
Sovs: | 4 dl fiskebouillonSaft af 2 citroner50 gr. reven peberrod |
Læg fisken i et smurt ildfast fadLæg tomatskiver påDrys salt og peber overLæg nogle smørklatter på toppen af tomaterneSæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 g. |
Lyssej i ovn |
Fisk: | 600 gr. filet af lyssej |
Endvidere: | 1 hakket madæble1 hakket løg3 dl tomatpure |
Læg fisken i et smurt ildfast fadDrys hakket løg og æble overHæld tomatpure overDrys salt og peber overSæt fadet i ovnen i 25 min. ved 200 g. |
Dybtegt Sejfilet |
Fisk: | 600 gr. filet af lyssej |
Dej: | 3 æg100 g hvedemel2 tsk bagepulver2 dl dansk vand |
Dressing: | 1 spsk balsamico1 spsk sojasauce2 tsk sød chilisauce1 knivspids hvid peber3 spsk olivenolie |
Tilbehør: | 500 g pomme frites2 citroner1 stk Legro salat nr. one |
Dej: Rør æg, mel, bagepulver og dansk vand sammen til pandekagedej. Læg den på køl i 30 min.Vask fisken og skær den i lange strimler.Kom olie i en gryde og varm den op til friture. Vend fiskestrimlerne i dej og kom dem op i olien, til de er gyldenbrune. Læg stykkerne på et stykke sugepapir.Dressing: Rør balsamico, soja, sød chili, peber og olivenolie sammen.Servér med pommes frites som hovedret eller på salat som forret.Velbekomme. |