Opskrifter
Helleflynder i sennepssovs |
Fisk: | 800 gr. filet af helleflynder |
Kogelage: | 2 L vand1 laurbærblad2 skalotteløg i skiver1 kvist timian2 kviste persille5 hele peberkorn2 tsk. salt2 glas tør hvidvin |
Sovs: | 2 skalotteløg1-2 spsk. margarine3 dl mælk2 dl kogelage2 spsk. stærk fransk sennepSalt og peberMaizena |
Pynt: | Finthakket persille |
Rør cremefraiche med sennep, hakket dild og lidt salt og peberFordel fisken i et fad eller i butterdejsskallerHæld cremefraiche over fisken og pynt med rejer, asparges, tomat, citronskiver, dildkviste og kaviar |
Helleflynder med urter |
Fisk: | 2 skiver helleflynder ca. 4 cm brede - m/skind og ben |
Endvidere: | ½ kg skalotteløg4 stilke bladselleri½ kg tomater5 stilke persille2 stilke bladdild1 stilk selleritop3 dl tør hvidvinOlie |
Drys fisken med lidt salt - lad den hvile 30 min.Løgene hakkes og blancheres i letsaltet vandLæg de afdryppede løg i et smurt ildfast fadSkiver af bladselleri og tomat lægges ovenpå løgeneDrys de fintklippede krydderurter overDrys salt og peber overLæg de aftørrede fiskestykker ovenpå - mørk side opadFisken pensles med olieHæld vinen vedSæt fadet i ovnen i 35 min. ved 200 g. |