Rødfisk

Opskrifter


Rødfisk

Rødfisk med safranurter

Fisk:

400 gr. filet af rødfisk

Grøntsager:

500 gr. Pastinak - majroe - rødløg eller Gulerod - persillerod - løg

Endvidere:

½ spsk. olie

¼ tsk safran

1 dl hvidvin

1 dl fløde

1 spsk. citronsaft

1 æggehvide

2 spsk. olie

½ tsk. salt

Grøntsagerne skæres i tern - svitses 4-5 min. i olie

Safran knuses og opløses i hvidvin

Vin og fløde hældes over grøntsagerne

Småkoger et par min. til de er knap møre

Smages til med citronsaft, salt og peber

Æggehviden piskes næsten stiv

Olien varmes

Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm brede

Drysses med salt - vendes i æggehviden og steges ca. 3-4 min. på hver side

Serveres med de varme safranurter

Rødfisk i folie

Fisk:


4 rødfisk i fileter

Endvidere:

1 spsk. olie

½ tsk. hvid peber

Løvstikke

Timian

250 gr. champignon

4 skalotteløg

Citronskiver

Persille

Et kraftigt stykke folie pensles med olie

Drys hvid peber, salt og tørret eller frisk timian og løvstikke på

Læg 1 filet på folien

Fisken pensles med lidt olie

Drys timian, salt og peber på fisken

Læg champignon, løg og rejer på fisken

Luk pakken godt til

Sættes i ovnen ca. 35 min. ved 180 g.

Pakken åbnes og pyntes med citron og persille

Server med flutes, kartofler eller salat

En smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen

Rødfisk i ovn

Fisk:

400 gr. filet af rødfisk

Grøntsager:

200 gr. porre

100 gr. persillerod

125 gr. gulerødder

Grøntsagerne skæres i meget tynde strimler

Lægges i et smurt ildfast fad

Drysses med salt og peber

Smørklatter fordeles over grøntsagerne

Fadet dækkes med alufolie

Sættes i ovnen ca. 10 min. ved 200o

Fisken skæres i strimler ca. 2-3 cm brede

Drysses med salt og peber- lægges ovenpå grøntsagerne

Smørklatter fordeles over fisken

Fadet dækkes til og stilles igen i ovnen i ca. 15-20 min.