Opskrifter
Rødfisk med safranurter |
Fisk: | 400 gr. filet af rødfisk |
Grøntsager: | 500 gr. Pastinak - majroe - rødløg eller Gulerod - persillerod - løg |
Endvidere: | ½ spsk. olie¼ tsk safran1 dl hvidvin1 dl fløde1 spsk. citronsaft1 æggehvide2 spsk. olie½ tsk. salt |
Grøntsagerne skæres i tern - svitses 4-5 min. i olieSafran knuses og opløses i hvidvinVin og fløde hældes over grøntsagerneSmåkoger et par min. til de er knap møreSmages til med citronsaft, salt og peberÆggehviden piskes næsten stivOlien varmesFisken skæres i strimler ca. 2-3 cm bredeDrysses med salt - vendes i æggehviden og steges ca. 3-4 min. på hver sideServeres med de varme safranurter |
Rødfisk i folie |
Fisk: | 4 rødfisk i fileter |
Endvidere: | 1 spsk. olie½ tsk. hvid peberLøvstikkeTimian250 gr. champignon4 skalotteløgCitronskiverPersille |
Et kraftigt stykke folie pensles med olieDrys hvid peber, salt og tørret eller frisk timian og løvstikke påLæg 1 filet på folienFisken pensles med lidt olieDrys timian, salt og peber på fiskenLæg champignon, løg og rejer på fiskenLuk pakken godt tilSættes i ovnen ca. 35 min. ved 180 g.Pakken åbnes og pyntes med citron og persilleServer med flutes, kartofler eller salatEn smule hvidvin kan evt. hældes i pakken inden den sættes i ovnen |
Rødfisk i ovn |
Fisk: | 400 gr. filet af rødfisk |
Grøntsager: | 200 gr. porre100 gr. persillerod125 gr. gulerødder |
Grøntsagerne skæres i meget tynde strimlerLægges i et smurt ildfast fadDrysses med salt og peberSmørklatter fordeles over grøntsagerneFadet dækkes med alufolieSættes i ovnen ca. 10 min. ved 200oFisken skæres i strimler ca. 2-3 cm bredeDrysses med salt og peber- lægges ovenpå grøntsagerneSmørklatter fordeles over fiskenFadet dækkes til og stilles igen i ovnen i ca. 15-20 min. |